kamenný mostek

Drobný z kamene vyzděný most s jedním obloukem je situován severně od stávající silnice Ejpovice – Rokycany, v těsném sousedství silničního propustku. Most se klene přes drobnou vodoteč, pramenící pod vrchem Čilina a ústí do dvou nedalekých vodních nádrží, zvaných Řádkovic rybníky. Lícní stěny jsou vyzděny z lomového kamene, záklenek oblouku je pravidelně vyskládán z masivních pravidelně opracovaných kvádrů (se stopami po opracování). Na jižní straně směrem k silnici na vrcholovém klenáku rytá datace 1786 a pod ní nápis TL. Na zdivu dochovány nepatrné zbytky omítek s proškrábnutými spárami. Valená klenba mostu je ve střední části vyzděná z lomového kamene, kladeného do malty. Konstrukce mostu dosahuje délky asi 14 m, celková šířka je asi 14,2 m. Mostní oblouk se směrem k severu nálevkovitě rozšiřuje (na jižní straně rozpětí oblouku 1,87 m, vzepětí nad kamenným korytem 1,03 m, celková výška 1,35 m; na severní straně rozpětí oblouku 2,07 m, vzepětí 1,17 m, celková výška 1,70 m). Původní vozovka je zasypaná vrstvou zeminy a listí, takže není patrné, v jakém stavu se dochovala původní mostovka. Předpokládané parapetní zídky se nedochovaly. Koryto potoka pod mostním obloukem zpevňují u vtoku a výtoku kamenné kvádry, ve střední části lomový kámen. Vodní koryto před a za mostkem je dlážděno lomovým kamenem, na severní straně ve svažitém terénu voda přepadává přes uměle vytvořené kaskády, vytvořené dvěma příčnými stupni z opracovaných kamenných kvádrů (se stopami po pracování) opatřených pravoúhlou římskou.