kamenný kříž

Na předstupující čtyřboké základně se nachází hranolový sokl s bočními křídly s hranatými luisézními volutami ukončený výrazně vyloženou, uprostřed zalamovanou a segmentově vypjatou profilovanou římsou. Na vystupující ploše obdélného tvaru se segmentovými laloky nahoře a dole se nachází rytý zlacený nápis v kapitále odpovídajícího znění a rytý letopočet 1791. Na římse je umístěn vysoký pylonovitý nástavec členěný římsou a vystupujícími lichoběžníkovými plochami s vybranými rohy s vloženými terčíky, který je v horní části zdoben vavřínovými girlandami spadajícími z profilované patky kříže. Jednoduchý kříž nese litinový zlacený korpus a rovněž zlacenou nápisovou blánu s INRI. Kříž je umístěn v kovové ohrádce z prutů ukončených konkávně tvarovanými kosodélnými hroty spojených nýty s horizontálními kovanými pásy s vkládanými dekorativními kruhy.