kamenný kříž

Na čtyřboké zalamované základně ukončené zvonovnicí je umístěn hranolový sokl členěný vystupujícími plochami obdélného tvaru s vertikální orientací s vystupujícím segmentem v horní části na čelní straně a s vybranými rohy na bočních stranách stranách. Vystupující plocha na čelní straně nese rytý nápis: O/Křesťane Pa/matujte kterak/Wykupytel naš/ohawnau Smrt/na Křjži pro/nasse nepra/wosti Podstau/pjtj Račjil//. Na obdélníku na boční straně stojí: Tento/Křjž gest wno/wě založen z ná/kladu Lorenca/Krečiho/begwaliho Sau/seda w Tuřanech//. Na druhé boční straně je vystupující plocha prázdná. sokl je završeny vyloženou profilovanou římsou v horní části konkávně vybranou, na níž se nachází čtyřboká patka kříže nesoucí na čelní straně rytý nápis: Roku 1811//. Pakta je členěna oblounem, nad nímž je v horní části tvaru komolého jehlanu členěna žlábkováním. Kamenný kříž se zužujícím se vertikálním břevněm nese pod Korpusem reliéf tlapatého kříže. Poněkud rustikálně ztvárněný Ukřížovaný má rozepjaté paže od těla téměř v pravém úhlu, hlava korunovaná trnovou korunou je skloněna k pravému rameni, bederní rouška je výrazně drapována, spodní končetiny s levou nohou překřižující pravou jsou probity jedním hřebem. Nad Korpusem se nachází tvarovaná nápisová blána s INRI.