Jubilejní synagoga

Řadová budova s dvouvěžovým průčelím v maurském stylu. Fasáda členěna výrazným červenožlutým pásováním, kordonovými římsami, sdruženými okny s maurskými oblouky. Středové vyvrcholení průčelí tvoří kamenné desky desatera. Ve střední ose v hluboké nice ve tvaru maurského oblouku rozetové okno (A. Wolf, Norimberk 1874). Velká modlitebna je trojlodní basilika s horizontálním dělením stěn v hlavní lodi. Vitrážová okna v obvodové zdi postranních lodí a tribun v 1. patře. Celý interiér s pestře malovaným dekorem napodobující orientální styl. V interiéru: zlacené dveře aaronu, původní lavice, svícny a stříbrné věčné světlo v kněžišti, lustry, kovová mříž na místě almemoru, secesní řezba na dveřích z nartexu do lodi, litinové rohožky před vstupem, kovové zábradlí schodiště na tribunu, světlíková okna ze schodiště do průjezdu s barevnými skly. Zastřešena nízkou sedlovou střechou.