hrob - soubor hrobů a náhrobků

1/ hrob Jana Knedlhanse-Liblínského 2/ hrob Jana z Hvězdy 3/ hrob buchenwaldských vězňů s památníkem 1/ hrob Jana Knedlhanse-Liblínského Umístěn na hřbitově v hlavní aleji, před západním průčelím hřbitovní kaple. Moderně upravený hrob s nástavcem z umělého kamene, v němž je ve schránce umístěna secesně řešená urna JUC Jaromíra Knedlhanse (1863-1923), starosty Sokola. Před urnou ve výklenku mosazný štítek s nápisem " 1863 11/8 1923 Svému starostovi Sokol". U pomníku v dolní části černá leštěná deska se jmény Jana Slavibora Knedlhanse Liblínského (1823-1889) a jeho ženy Anny (1834-1906). 2/ hrob Jana z Hvězdy Umístěn na hřbitově před západním portálem hřbitovní kaple. Na hladkém, nahoře sešikmeném soklu je osazen žulový hranol s patkou, která je profilována, ukončený dvěma akroteriemi, mezi něž je vsazen kamenný kříž s krátkými rovnými rameny. Na čelní straně je vložena elipsovitá litinová deska ovinutá věncem. Na ní je umístěn nápis "Živ byl Bohu, svým a Vlasti zdejší farář z Hvězdy Jan, spisy jeho květy krásně zdobí vlastenecký lán. Naroz. 4. listopadu 1801, zemř. 3. listop. 1853."Hrob lemován profilovaným obrubníkem z pískovce. Výška cca 110 cm. 3/ hrob buchenwaldských vězňů s památníkem Umístěn na hřbitově v ose hlavní aleje na jejím východním konci. Na žulovém, hrubě opracovaném podstavci je osazen nepravidelný, nahoru se zužující balvan, ve vrcholu sešikmený. Do přední, hladce otesané plochy je vložena kovová obdélná tabule s nápisem:"Buchenwaldští vězňové zemřelí na pochodu v roce 1945 v Kralovicích, pod nápisem třináct jmen. Nad deskou je připevněn plochý trnový věnec. Před pomníkem květinová úprava. Seznam jmen na desce: Bubeník Jakub Čech 1897 Klejbal Arnold Čech 1904 Čížek Jan Čech 1889 Pfeifer Fridrich Němec 1901 Fabián Julius Slovák 1907 Rosanov Vitalij Rus 1904 Freund Martin Polák 1904 Strausburger Des. Slovák 1910 Gondello Josef Ital 1924 Šeranson Vít Polák 1918 Hoža František Čech 1899 Tichý František Čech 1901 Zima Bedřich Čech 1900