hřbitov

Lokalita se nachází na JZ okraji města při silniční křižovatce v malém prostoru se zanedbanou parkovou úpravou se vzrostlými lípami, tújemi, modříny a smrky nad hranou svahu. Při V straně prostranství navršena mohylka kryta celými či fragmenty pískovcových náhrobních desek s obtížně čitelnými reliéfy. Na vrcholu mohylky umístěn kovaný rokokový kříž s bohatou rostlinnou ornamentikou. Kříž zapuštěn v nevysokém kulovitě zakončeném pískovcovém podstavci, jehož čelní strana hlavice je zdobena volutami a vprostřed tulipánem, po stranách hlavice iniciály IHS a letopočet 1754. Iniciály IHS rovněž na nástavci. V Z části areálu umístěn litinový gotizující krucifix s pískovcovým podstavcem nesoucím letopočet 1630-1811. Původní kamenný pilon, (na staré kartě ze 60. let 20. století je o něm zmínka, že je rozlámaný a pohozený, ale patrně je již citován starý text, neodpovídalo skutečnosti). Dnešní úprava pochází ze 70. roku. Kříž, neví se odkud vzal.