hraniční kámen

Na severovýchodní spálovské straně je vytesán plastický erb Karla Ferdinanda ze Schertzu: v oválném štítě u paty štítu tři kopce, z prostředního kopce vyrůstá keř se čtyřmi do stran ohnutými listy (dva doleva, dva doprava), na štítu je situován helm (dnes poškozený), z helmu splývají pokryvadla v podobě akantových listů, které obepínají štít po obou stranách, na helmu je posazen klenot opakující štítovou figuru, nad erbem je vyryt dnes neúplný letopočet (17) – 0(9), pod erbem je vyryt nápis SPONAV /= Spálov/. Na jihozápadní potštátské straně je vytesán plastický erb hraběte Johanna Georga Desfours-Walderode: v anglickém čtvrceném štítě je umístěn středový štítek (představující rodový erb), středový štítek je snad dělený horizontálním břevnem, na středovém štítku je situován dvojitý kříž, v 1. a 4. poli je korunovaný orel, ve 2. a 3. poli je korunovaný dvouocasý lev ve skoku, hledící směrem ven, na štítu jsou situovány dva helmy (dnes poškozené), z helmů splývají pokryvadla v podobě akantových listů, která obepínají štít, klenoty posazené na helmech jsou poškozeny a jsou dnes nečitelný, pod erbem je vyryt, dnes neúplný nápis (B)ODENSTA(DT) /= Potštát/.