hotel Beseda

Nárožní třípatrový dům. Fasáda suterénu a přízemí hladká, přízemní okna s jednoduše profilovanými šambránami, s klenákem ve vrcholu. Přízemí je odděleno od 1. a 2. patra jednoduchou kordonovou římsou. Okna 1. patra jsou opatřena segmentovými frontony ve vrcholu s kartuší, plocha mezi horní částí šambrány a frontonem vyplňuje plastický dekor piniových šišek a girland. Fasádu 1. a 2. patra člení pilastrový řád. 3. patro opět odděluje průběžná jednoduchá kordonová římsa.Okna 3. patra mají vypouklý klenák s palmetami. Mansardy s esovitým bočním obvodem završují segmentové štíty. V mírně vystupujícím nárožním rizalitu jsou sdružená okna, zakončena věžovitým hranolovitým střešním útvarem. Řešení fasády do ulice Engelovy je stejné, jen jednou okenní osou 1. a 2. patra prochází arkýř. Plocha fasády je bohatě zdobena motivy girland, piniových šišek, palmet, maskaronů atd. Dům byl postaven v secesním slohu, několikrát opravován.