hospodářská budova

Hospodářská budova je přízemní nepodsklepený převážně hladce omítnutý objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou dvojitě na řídké laťování pálenou bobrovkou krytou střechou s polovalbou na východní straně. Budova má sokl z režného kamenného zdiva a přízemí jižního a východního průčelí je na celou výšku chlívků (ve východním průčelí) z režného cihelného zdiva. Většina otvorů v těchto průčelích má šambrány vyskládány z neomítnutých cihel a takto je provedena i kordonová římsa, která na východním průčelí je průběžnou podokenní římsou oken kurníku. Jižní hlavní průčelí je šestiosé, v první ose je okno a ve druhé dveře od býv. konírny, ve třetí dveře od prádelny, ve čtvrté na sraz svisle bedněná dvoukřídlá ven otvíravá vrata kolny a v páté a šesté jsou malá okénka od kurníku. Ve výši okapu střechy je tento přerušen sedlovým bedněným vikýřem s levými svlakovými dovnitř otvíravými dveřmi. Východní boční štítové průčelí je tříosé a „patrové“. Dole má tři svlakové ven otvíravé pravé dveře od tří chlívků, nahoře tytéž dveře mezi dvěmi okénky od kurníku vedoucí na „balkon“ bez zábradlí přístupný pouze po přistavěném žebříku. Severní průčelí má pouze na východní straně malá svlaková ven otvíravá pravá na hnojiště vedoucí dvířka kurníku a uprostřed dvě okénka – od záchodku a prádelny. Západní boční štítové průčelí je bez otvorů. V interiéru je od západu bývalá konírna, pak prádelna (z ní je v severovýchodním koutě příčkami vyčleněn suchý záchodek), kolna (dnes užívaná jako garáž) a prostor při východním průčelí, který je rozdělen stropem na tři chlívky dole a asi kurník nahoře. Před severním průčelím je dnes nevyužívané hnojiště ohraničené na západní a severní straně kamennou opěrnou zdí.