Heřmanův dvůr

Areál tvoří: obytná budova, vila čp. 350, budova bývalého hostince, bývalé hospodářské budovy, dvě brány se zbytky ohradní zdi, plocha vnitřního dvora, plochy zahrady, lesního porostu a zahrádky bývalého hostince. Obytná budova v severní části dvora. Dnešní vzhled je výsledkem přestaveb v 18. stol. (asi před 1725; 2. pol. 18. stol.) Patrové obytné stavení na půdorysu písmene L. Na hlavním průčelí jsou malované sluneční hodiny z r. 1764. Přízemí zaklenuto plackami. Objekt je v současné době bez krovu, v torzálním stavu. Vila čp. 350. Novostavba z r. 1914 postavená v těsném sousedství historické obytné budovy. Bývalý hostinec. Přízemní budova na půdorysu písmene L leží na východní straně dvora. K objektu přiléhá plocha bývalé hostinské zahrádky (parc. č. 2172/2). Bývalé hospodářské budovy. Řada budov při jižní straně dvora. V současné době zdemolovány. Na západní a jihovýchodní straně dvora jsou dvě zaklenuté kamenné brány. Při bránách zachovány části ohradní zdi. Na jihu a severozápadě navazují volné plochy zeleně a lesního porostu ve stráni (parc. č. 2172/3).