fort Radíkov 2

Permanentní jednovalový dělostřelecký Fort tvoří fortifikační stavby s úpravami terénu a jeho glacis (území kolem fortu). Glacis je nepravidelného osmiúhelníkovém půdorysu. Na hřebeni glacis jsou umístěny v zemi, v místech zalomení hřebene kamenné hranečníky vymezující glacis a označené (K.K./O.F./I, K.K./O.F./II, hranečník III byl zcizen, hranečník IV v úschově vlastníků fortu, K.K./O.F./V, hranečník VI v úschově vlastníků fortu, K.K./O.F./VII, K.K./O.F./VIII). V linii mezi hranečníky I a II vybíhá z glacis drenáž ukončená roubenou studánkou. Vlastní fort zaujímá nepravidelný šestiúhelníkový půdorys připomínající lunetu s tupým čelem a bastionově tvarovanou šíjí na pravé i levé týlové straně pevnosti. Mezi těmito bastionově tvarovanými šíjemi jsou uprostřed týlu umístěny dvě šíjové kasárenské budovy, oddělené od sebe vnitřním dvorem. Fort lze členit na tři prostory: týlový prostor, komunikační prostor ve středu fortu a bojový prostor po obvodu fortu. V týlovém prostoru se dochovala levá rampa, vyzděná z lomového kamene, cihel a pískovcových kvádrů, zajišťující vjezd ke kasárenským budovám. Dále se zachovala přední kasárenská jednopodlažní šíjová budova, obdélného půdorysu s plochou střechou o mírném sklonu s lepenkovou krytinou, zděná z režného zdiva, lomového kamene a cihel fortifikačního formátu.