fara

Farní dvůr se nachází v severovýchodním rohu náměstí, v parku proti zámeckému kostelu. Obytná budova je samostatně stojící jednopatrový objekt na protáhlém obdélném půdoryse, krytý valbovou střechou. Severnímu průčelí je předsazen polygonální rizalit s terasou, uzavřenou parapetem s cimbuřím. Při ní kryje střechu trojúhelný štít. Nad východním nárožím vyvedena vysoká polygonální věžice s jehlancovou stříškou. Fasády jsou hladké s vyrýsovaným kvádrováním, završené profilovanou korunní římsou. Okenní otvory pravoúhlé se zkosenými parapety, vstupy s kamennými ostěními s profilací doplňuje zalamovaná římsa. Ve střeše zděné sedlové vikýře, na straně do dvora se stylizovanou fiálou. V přízemí navazuje na vstup příčná chodba s dvouramenným schodištěm do patra, při dvorním průčelí průběžná úzká chodba. Prostory jsou opatřeny valenými klenbami, místnost na severním konci s dvojicí pruských kleneb mezi pasy. Dispozice v patře kopíruje přízemí, pokoje jsou plochostropé, propojené enfiládou. Zachovaná barokní konstrukce krovu a dobové vybavení (dlažba, zábradlí na schodišti, kachlová kamna, truhlářské prvky). Jižní část objektu podsklepena, prostor zaklenut valeně.