fara

Fara se nachází v malé vesnici Mukařov, která je součástí obce Lovečkovice v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Mukařov se nachází 4 km severovýchodně od Lovečkovic. Vesnice se rozkládá podél hlavní komunikace, která vesnicí prochází. Nachází se zde rozvolněná zástavba s převážně patrovými zděnými domy. Budova fary stojí v blízkosti hlavní komunikace ve východní části obce naproti hřbitovu Mukařov. Objekt se nachází na samostatné parcele ohraničené dřevěným plaňkovým plotem vymezeným zděnými hranoly se zděnou korunní římsou. Fara je přízemní zděná stavba na obdélném půdorysu s mansardovou střechou pobitou plechem s dřevěnými vikýři zakončenými stříškou. Fasády jsou čistě omítnuté, symetrické se soklem a zakončené korunní římsou. Severní průčelí je dvouosé. V osách se nacházejí obdélné okenní otvory ohraničené štukovými rámy s kamennými parapetami. Východní průčelí je tvořeno třemi osami. V první a třetí ose se nachází okenní otvor, který je tvořený stejně jako okenní otvory na severním průčelí. Ve druhé ose se nachází obdélný dveřní otvor ohraničený ostěním vyplněný dvoukřídlou dřevěnou dveřní výplní a mřížemi. Jižní průčelí v zásadě dodržuje vzhled ostatních průčelí, je dvouosé s okenními otvory. Nad jižním průčelím se nachází bedněný vikýř s okenním otvorem s dvoukřídlou výplní. Západní průčelí je neomítnuté s jedním malým okenním otvorem bez výplně. K severnímu rohu západního průčelí přistavený nízký zděný přístavek, sloužící jako skladovací prostor, zastřešený pultovou střechou.