fara

Patrová, obytná budova vystavěna na půdorysu L. Zděná,omítaná ,ve svahu volně stojící stavba, s úhlovou dispozicí. Orientace zhruba ve směru hlavních světových stran, nad částečným suterénem dvě nadzemní podlaží. Krytá valbovou střechou s eternitem. Plechové vylézáky, 3 cihelné režné komíny. Pětiosé průčelí má hladké přízemí, patro s lisenami a ve štuku vyznačené klenáky nad oknem. Uprostřed po schodech z obou boků přístupný portál s lištami do ucha s vysokým nadpražím se zasazeným klenákem .Pod oknem patra akantem zdobený znak s kotvou a mitrou v klenotu ( znak plasského opata F.Hartmanna). Levá boční fasáda tříosá,pravá pětiosá. Vstup je situován do středu severní fasády. Všechna okna přízemí lemována obdélnými šambránami.