fara

Barokní obdélná budova fary, pocházející z roku 1756, se nachází těsně pod kostelem. Kostel s farou na sebe navazují nepřímo krátkým spojovacím krčkem tvořeným dvoukřídlými dřevěnými červenými dveřmi. Fara se skládá z hlavního křídla, které je orientováno směrem k Husitské ulici a dvorního křídla, které směřuje k areálu sousedního domu čp. 94. Jedná se o patrovou budovu s mansardovou zvalbenou střechou krytou šablonou. Hlavní průčelí fary je ve dvou nadzemních podlažích sedmiosé, bíle omítnuté, postranní průčelí jsou omítnuta a natřena šedou barvou. Střecha hlavního křídla má dva vikýře, dvorního křídla poté jen jeden. Světlá fasáda hlavního křídla je členěna patrovou římsou a lizénovými rámy s obdélnými okny. Okna mají kamenné ostění s uchy a obdélnou parapetní výplní. Přízemí i patro je tvořeno stejně, v přízemí se ve střední ose nachází místo okna vstupní dveře, které jsou řešeny stejně jako okna. Dvorní křídlo je členěno patrovou římsou a v patře čtyřmi okenními otvory se světlým ostěním. V budově se nachází hasičské muzeum, které je přístupné veřejnosti.