evangelický hřbitov

Prostor hřbitova je obehnán oplocením na neomítané podezdívce vyrovnávající svažitý terén. Plot tvoří pletivová pole nesena sloupky z kovových profilů. Na východní a západní straně tedy v ose kostela jsou umístěny brány s vraty zavěšenými na zděných pilířích. Vrata tvoří dekorativně tvarovaná tyčovina nesoucí opět drátěné pletivo. Na pravém sloupku východní brány je v omítce rytá datace: „1781“ a „1931“. V severovýchodním koutě hřbitova je umístěna márnice. Drobná zděná stavba obdélného půdorysu je zakryta sedlovou střechou s eternitem. Nejstarší dochované náhrobky na hřbitově pocházejí z období druhé poloviny 19. století a jsou soustředěny především ve východní části hřbitova. Převážná většina náhrobků je novodobých. Z umělecko-historického hlediska bylo vybráno osm sepulkrálií, které svou hodnotou jsou v rámci sledovaného souboru výjimečnými.