elektrárna

U pravého břehu Orlice na západní straně mostu stojí budova elektrárny čtvercového půdorysu. Průčelí do ulice- 3 osy, pásová rustika, napravo dveře se štukovou výzdobou kolem dveří. V přízemí ještě dvě tovární okna, nad nimi římsa na konzolách, nad ní 7 malých oken, mezi nimi kanelované pilastry nesoucí římsu, nad ní 2 okna opět s kanelovanými pilastry, pod střechou římsa. Pravý bok- 4 osy, okna pod střechou, v přízemí a v 1. patře vždy 9 malých obdélných oken, v 1. patře kolem nich půlkruhově zaklenutá šambrána. Podstřešní část zdobena stejně jako průčelí, nad římsou ve střeše vikýře s tabulkovým oknem. Levý bok- 3 osy, okna pod střechou, stejná výzdoba jako u pravého boku. Zadní průčelí- 3 osy pod římsou střechy, členění tabulkové, dole 4 tovární okna, na nároží arkýř po 1. patro, pásová rustika, v 1. patře římsa na konzolách, z ní vyrůstá trojúhelníkový štít s půlkruhovým oknem, na konzolách. V 1. patře levého boku 4 úzká tovární okna a štuková výzdoba. Všechny římsy obíhají budovu. Střecha jehlancová, na vrcholu hranolový nástavec s jehlancovou původně prosklenou střechou. Všude na střeše alukrytové šablony. Šedý a hnědý břízolitový nátěr fasády.