dvůr Bisingrov

Dvůr Bissingrov je situován na ostrohu ze západní strany obklopený rybníkem Stejskal a Bissingrovským rybníkem. Hospodářský dvůr nepravidelného půdorysu, jenž se pravidelně rozšiřuje východním směrem, je obklopen budovami ze všech stran. Hlavní vjezd od objektu je ze SV strany, novými kovovými vraty situovanými mezi severními stájemi a lihovarem. Severní část dvora je tvořena přízemní stodolou na poměrně širokém půdorysu, dále hmotově ustupující novou patrovou bytovkou a rovněž ustupujícími severními stájemi s přístavkem na západní straně. Severní strana je za stájemi ohraničena krátkým úsekem ohradní zdi s pilířem, na kterou navazují SV vjezdová novodobá kovová vrata. Jižní strana dvora je shodně řešena jako severní, včetně ustupujících objektů, jen jižní stodola je půdorysně užší, místo patrové bytovky se nachází přízemní domek správce a jižní stáje jsou půdorysně větší a jsou zmodernizovány. Východní strana dvora je uzavřena lihovarem, který byl koncem 19. století vestavěn do hmoty původního hospodářského objektu o nepravidelném obdélném půdorysu se zkosenými stranami. V blízkosti středové osy lihovaru, na jeho západní straně, se nachází představěný šestihranný cihelný komín s kruhovým nástavcem. Dvůr je na západní straně doplněn dvěma dominantními věžičkami (altány?), které navazují na obě stodoly, jak jižní tak i severní a vytvářejí opticky vstupní bránu ze západní strany. Plocha dvora je zatravněna a ohraničena budovami a severní ohradní zdí s navazujícími SV kovovými vraty.