dvojvila

Jednopatrová symetricky komponovaná dvojvila se zahradou (která je bez památkové ochrany) na mírně se svažujícím terénu. Jednopatrový objekt s plochou střechou byl postaven ve stylu emocionálního funkcionalismu s charakteristickými prvky (kruhová okna v přízemí, úzká pásová okna schodiště do 1. patra). Na střední ose uliční fasády je situována vstupní veranda se stříškou s přesahem nad vstupními dveřmi. V původní realizaci zde byla pouze stříška nad každým vstupem, s tenkou středovou přepážkou mezi oběma objekty. Obě části, ač na první pohled zrcadlově řešené, se v detailech uliční fasády lišily (vertikální pás s kruhovými otvory při nároží u čp. 476, vertikální úzký otvor u čp. 477). Část dvojvily pod čp. 477 měla navíc druhý samostatný vstup na východní fasádě. Zahradní jižní fasáda je pročleněna patrovými terasami, které tvoří ve středu přerušené loubí nad přízemními verandami. Dnešní stav představuje kontrast mezi čp. 477, která se důsledněji drží původní podoby i po rekonstrukci, část s čp. 476 zůstává ve stavu po nejrůznějších stavebních úpravách ze 70. – 80. let 20. století (typová okna uliční fasády), obklad parteru glazovanými dlaždicemi, přístavba balkonu v zahradní části domu), neopravená a neudržovaná fasáda.