dům

Mohutný dům na zhruba čtvercovém půdorysu, jednopatrový s mansardovým podkrovím. Vstup je orientován jihovýchodně v okoseném nároží. Jednoosé vstupní nároží má v patře vysazen arkýř na mohutných konzolách, ukončen byl cibulovou střechou (dnes snesenou). Jižní průčelí je šestiosé, východní průčelí pětioké, přičemž prvé okenní osy u vstupu jsou zasazeny do nároží bosáží zvýrazněných rizalitů. Okna v přízemí jsou ukončena půlkruhem, jejichž štukové archivolty jsou spojeny jednoduše profilovanou římsou. Meziokenní pilíře jsou zdůrazněny vystupujícími zrcadélky a podrámovány průběžnou zalamovanou římsou parapetní. Šambrány oken mají zdůrazněné klenáky se lvími hlavami. Okna v rizalitech mají navíc ve cviklech rozvinuté secezující stuhy. Plocha fasády v přízemí je zvýrazněna plochou rustikou. Na kordonové římse je užit motiv zubořezu. Okna v patře jsou zasazena do edikul (s bohatou štukovou výzdobou vlysů pod trojúhelníkovými frontony) a parapetních výplní. Okna v rizalitech jsou sdružená, rámovaná karyatidami, nad okny rozlomený segmentový fronton s kartuší. Parapetní výplně obsahují kuželkovou balustrádu. Přímá nadokenní římsa okna v arkýři nese figurky gryfů držících kartuši s emblémem „S“. Poměrně široce vysazená korunní římsa je doplněná mezi okenními osami mohutnějšími volutovými konzolami. Mansardová střecha s profilovanou mansardovou římsou je doplněna vikýři v podkrovní části, nad rizality mohutnými volutovým, nad ostatními okenními osami drobnějšími, vždy s půlkruhovým frontonem. Menší okénka jsou rovněž půlkruhově ukončena, rámována pilastry s kompozitními a ionskými hlavicemi. Mansardová střecha kryta eternitovými šablonami. Okna členěna do „T“ s původními hlavicemi klapaček na zachovalých rámech, dveře vstupní výplňové s prosklením v historizující formě. Strany severní a západní jsou chápány jako dvorní, nejsou proto architektizovány.