dům

Obdélný nárožní patrový dům se sedlovou střechou. Štítové průčelí navazuje na vedlejší branku, je dvouosé a rozčleněné třemi mohutnými opěrnými pilíři, které končí až na úrovni korunní římsy. JZ boční stěna je nečleněna, ve střední části s obdélným kamenným ostěním vstupu, doplněným lištou s oblounem, v pravé části jsou garážová plechová vrata. SV boční stěna je nepravidelně rozčleněna, zčásti ji kryje představěná prosklená omítaná pavlač. Ve spodní části je před obvodovou zeď postavena opěrná zídka, na kterou navazuje úzký zvýšený terén dvorečku, doplněný nad úrovní terénu cihelnou ohradní zídkou, spodní část je kamenná. Pod pavlačí je vstup ze středové chodby novodobými dveřmi. Jižní štítová strana je nečleněná bez oken, výrazně nepravidelného půdorysu a povrchu. Fasády jsou novodobé, s hrubou tvrdou omítkou, okna také novodobá dvoukřídlá, druhotně rozšířená, pouze v přízemí dvorní strany dochováno starší šestitabulkové okno. Krov pochází z konce 19. století. Sedlová střecha je krytá bobrovkami, konce krokví a vaznic jsou vytaženy před fasádu a zdobně profilovány. Jižní polovina domu obsahuje s největší pravděpodobností konstrukce hradební bašty, později využité a obestavěné stávajícím objektem.