dům

Třípodlažní zděný dům s mansardovou střechou postavený na obdélném půdorysu. JZ průčelí se obrací do Sokolovského náměstí. Přízemí je členěno pěti poli v omítce naznačených půlkruhových arkád nesených pískovcovými pilastry s festony. Boční dvojice polí jsou osazeny půlkruhově ukončenými okny. Střední pole ústí do krátkého, valeně klenutého prostoru před portálem vedoucím do průjezdu. Fasádu prvního a druhého patra vertikálně člení čtyři pilastry do třech polí. Boční pole mají po dvou okenních osách, střední pole po třech. Středovou osu v prvním patře tvoří dveře vedoucí na balkon s bohatě kovaným zábradlím. Balkon nese dvojice sloupů, představených před ústí průjezdu. Nad vstupem na balkon se nalezá prázdné štukové zrcadlo. Střední pole ukončuje v úrovni korunní římsy trojúhelníkový tympanon. Dvojitá, dvoukřídlá okna jsou v druhém patře dělená čtyřmi tabulkami do kříže. V prvním patře mají okna obdobné dělení s ventilačními křídly nad poutcem. Okna v obou patrech rámuje bohatá štuková výzdoba. Nad středním polem je nad úrovní hlavní římsy vyvedena střešní nástavba s třemi segmentově zakončenými okny, zakončená barokně tvarovaným štítem doplněným třemi plechovými vázami. Po stranách na nástavbu navazuje balustráda se čtyřmi pískovcovými vázami. Z mansardy po stranách vybíhají dva segmentově zaklenuté vikýře. Omítka je v polích hrubá stříkaná, okrové barvy. Hladké orámování a štukové prvky jsou provedeny ve světlejším odstínu. Na mansardové střeše kryté asfaltovým šindelem proběhla instalace nevhodných střešních vyklápěcích oken. Na SV průčelí s jednoduchou fasádou přiléhají organicky přistavěné přístavby určené pro provoz školy.