domek technického zázemí

Původně mírně svažitý reliéf vodárenského areálu přibližně trojúhelného tvaru je na severu členěn zatravněnými náspy nad nejstarším a nejmladším vodojemem do dvou plochých teras, násep nad jižním vodojemem se v terénu projevuje méně výrazně. Přístupová komunikace, která mírně stoupá od ulice Tvrdého mezi oběma výše uvedenými vodojemy, areál od severu k jihu protíná a dospívá k nevelké stavbě technického domku umístěného přibližně uprostřed areálu. Přízemní stavba obdélného půdorysu krytá sedlovou střechou s jednotraktovou vnitřní dispozicí a s půdou přístupnou pravoúhlým otvorem prolomeným v jižním štítu budovy prostřednictvím pavláčky dřevěné konstrukce s vnějším strmým dřevěným schodištěm. Omítaná průčelí budovy jsou členěna mírně předstupujícím soklem, nárožní bosáží a výrazným dekorativním prvkem korunní římsy tvořené pásem režného cihlového zdiva s vystupujícím zubořezem. Na severní straně je pak průčelí opatřeno obkladem z eternitových šablon tvořících na fasádě kosočtverečný rastr. Průčelí jsou prolomena na obou štítových stranách jedním půlkruhově zaklenutým okenním otvorem doprovázeným na jižní straně po stranách dvojicí menších půlkruhově zaklenutých otvorů, z nichž jeden je zaslepen. Východní boční průčelí je prolomeno jedním půlkruhově zaklenutým okenním otvorem a rovněž půlkruhově zaklenutým vstupem. Západní boční průčelí je prolomeno dvěma novodobými pravoúhlými vstupy uzavřenými plechovými vraty (patrně vjezdy pro parkování zahradní techniky). Trojúhelníkové štíty jsou prolomeny na severní straně kruhovým tvorem a na jižní výše uvedeným pravoúhlým vstupem na půdu. Okenní otvory na jižním průčelí mají bosované archivolty, střední velký okenní otvor je dole rámován parapetní římsou a profilovanou parapetní římsu má i okenní otvor na východním průčelí. Okenní výplně jsou dřevěné dvojité, dvoukřídlé s horními půlkruhovými završeními, do špalet mezi okna jsou vsazeny kované mříže tvořené vertikálními pruty. Vstupy jsou opatřeny bohatě profilovanými lištovými zárubněmi a dveřmi rámové konstrukce s kazetovými vpadlinami. Dveře i okna mají mosazné kliky a kličky.