čerpací stanice

Někdejší benzínová čerpací stanice je situovaná v blízkosti bývalého pivovaru při okresní silnici Jablonec nad Nisou – Turnov. Jedná se o stanici kioskového typu, krytou profilovanou střechou, kryjící jak kiosek pro obsluhu váhy a čerpacích stojanů, tak i samotný ostrůvek, kde se nacházely stojany. Zaoblenou střechu vynáší trojice profilovaných sloupků a v zadní partii spočívá na kiosku. Dřevěný kiosek spočívá na zděném soklu. Ze všech stran ho prosvětlují jednoduchá, dvoukřídlá okna, dělená do čtyř tabulek. Z boku jsou pak situovány dveře s rámovou konstrukcí. Před kioskem se nachází váha pro vozidla a mezi sloupy směrem ke komunikaci jsou patrné relikty čerpacích stojanů – potrubí z cisterny pod zemí, která byla osazena v železobetonové jímce s napojením na odlučovač výparů. Konstrukce sloupů je ocelová, přičemž na sloupku před kioskem je parný relikt nápisu NITAG. Konstrukci střechy zajišťuje druhotně vložená novodobá ocelová konstrukce, tvořená dvěma stolicemi. Vedle kiosku je pak dodatečně vložena stavební buňka na místě, kde se původně nacházel hever. V obou případech se nicméně jedná o reverzibilní prvky. Na kiosku i částech střechy a sloupů je patrná zelená barevnost, která je s největší pravděpodobností pozůstatkem původní korporátní barevnosti společnosti NITAG, využívající kombinaci zelené a žluté barvy.