bývalý drážní domek

Zděný původně hladce omítnutý (při pozdější opravě opatřený stříkaným břízolitem) přízemní domek postavený na obdélném půdoryse s rizalitem na jihovýchodní straně a dvěma přístavky – zádveří na severovýchodní straně a hospodářským na straně severozápadní. Domek má střechu sedlovou, zádveří pultovou, obě kryty raženými taškami, hospodářský přístavek pultovou krytou živičnou lepenkou. Severovýchodní podélné průčelí má lisénový rám a v jihovýchodní půli má dvoukřídlé dvojité ven a dovnitř otvíravé okno osazené v líci fasády. K severozápadní půli je přistavěno zádveří s levými dovnitř otvíravými dveřmi v dřevěné zárubni osazené ve špaletě v jihovýchodní stěně. V severovýchodní stěně okno vyzděné ve špaletě ze čtvercových luxferů – 7 x 6 ks. Jihovýchodní štítové průčelí má velmi vystupující rizalit dříve s pilastry na nárožích, z nichž zbyly pásové římsy hlavic, na něž dosedá lisenový rám lemující na štítě střechu. V přízemí má rizalit dvoukřídlé dvojité dovnitř otvíravé okno osazené ve špaletě, ve štítě je okno jednoduché jednokřídlé čtyřtabulkové ven otvíravé osazené v líci fasády. Boky rizalitu a malé úseky zbytků průčelí jsou bez členění a otvorů. Jihozápadní podélné průčelí má lisénový rám a dvě okna jako v přízemí rizalitu. Severozápadní štítové boční průčelí má lisénový rám a ve štítě svlakové dveře do podkroví, ke kterým vede podél průčelí ze severovýchodu dřevěné schodiště. U jihozápadní půli průčelí stojí hospodářský přístavek se vstupem na straně severovýchodní a okénky na stranách severozápadní a jihozápadní.