brána bývalého mlýna

Zděná a hladce omítnutá kulisová brána s nízkým štítem. Vlastní široký portál vjezdu měl zděné ostění a mírně stlačený záklenek s patkami nízko nad terénem; ostění provází profilovaná šambrána; vrcholový klenák má zvlněné čelo s volutou při horním konci; zazdívka vjezdu posunutá od líce a hladce omítnutá. Pozvolná ramena štítu lehce konkávně prohnutá a při vrcholu ukončená volutami; shora zakrytá bobrovkami a na čele provázená profilovaným páskem; mezi volutami lichoběžný podstavec pro omítkovou čučku; vnitřní čelo štítu v patě odsazené šikmým ústupkem; v ploše štítu 3 plastická zrcadla; postranní mají vnější obrys nepravidelně tvarovaný; střední obdélné s vykrojenými rohy, letopočtem 1821 a popisným číslem; nad středním zrcadlem ještě štuková rozetka.