boží muka, zvaná Weißte Marter

Původně se boží muka skládala ze soklové části tvořené hranolovým dříkem a hladkého sloupu s entazí nesoucího kaplici s patriarchálním křížem. V současnosti chybí takřka celý sloup, z jeho spodní části se dochovala patka, z horní části malá část dříku s hlavicí a krycí deskou. Soklová část je čtvercového půdorysu a tvoří jí nízký hranol, přecházející ustupující obvodovou profilací až na úroveň hranolového dříku. Jeho jednotlivé strany jsou opatřeny rytými zrcadly ve tvaru obdélníku se zalamovanými a konvexně vyklenutými rohy. Na západní straně je vyryt nápis: MARIA MANZ ERIN 1708 TEN 2IVNY (Maria Manzerin 1708 dne 2. června) Na dřík nasedá krycí deska s jednoduše profilovanou předstupující obvodovou římsou, na kterou je nasazen nízký hranolový nástavec. Na něm je posazena kruhová patka původního sloupu s dvěma oblouny. Na patku dosedá velmi krátký druhotně doplněný hladký dřík sloupu, jehož průměr je širší než průměr dříku původního sloupu. Z horní části se dochovala čtyřboká kaplice se zapuštěnými půlkruhově ukončenými zrcadly, která dosedá na krycí desku s profilovanou římsou s krátkým dílem původního dříku sloupu. Kaplice je ukončena čtyřbokou konkávně projmutou stříškou, v jejímž vrcholu je vetknut železný latinský kříž.