boží muka - morový sloup

Sloup zhotoven z šedého pískovce místní provenience. Na třístupňové základové desce stojí kvádrový pilíř s okosenou patkou a přesazenou deskovou římsou (hlavicí) s fabionem. Na čelní stěně pilíře nápis tesaný humanistickou majuskulou ST: B. Zadní stěna zvětralá s tesaným motivem srdce, zřejmě druhotné, s památkou nesouvisí. Čelně na levé straně pilíře nápis tesaný frakturou, téměř zaniklý a nečitelný. Na čelní straně rovněž prakticky zaniklý nápis tesaný frakturou, čelně pravá stěna hladká. Na hlavici je na plintu posazen sloup toskánského typu s entasí. Na sloupu je posazen čtyřstěnná lucerna s deskovým plintem a lehce profilovanou základnou, zastřešená je kónickou pískovcovou stříškou na níž byla dříve posazena pískovcová koule a kříž, dnes uražena. Ve vhloubených plochách stěn lucerny jsou vsazeny plechové destičky s malbami světců, malby jsou téměř zaniklé, špatně znatelné. Čelní malba u silnice prakticky celá zaniklá, čelně vpravo obraz Panny Marie, vlevo Ježíše Krista. Malba na zadní stěně rovněž špatně znatelná, téměř zaniklá.