betonový dvoukomorový vodojem s armaturní komorou z počátku 2. dekády 20. st.

Třetí, nejmladší vodojem areálu na Žlutém kopci se skládá ze dvou k sobě přiléhajících nádrží železobetonové konstrukce spojených velkou armaturní komorou přístupnou prostřednictvím chodby a poté koridoru v násypu kryjícím stropy nádrží. Severní nádrž má téměř čtvercový půdorys o rozměrech 35 x 30 m, větší jižní nádrž má půdorys obdélný o rozměru 45 x 30 m, výška obou nádrží je cca 5 m. V místě jihovýchodního nároží severní nádrže, kde větší jižní nádrž dále pokračuje směrem k východu, se nachází armaturní komora podoby šachty, kterou ve výšce přístupové chodby šikmo překonává můstek spojující dva protilehlé ochozy, ochoz u vstupní chodby a ochoz umožňující přístup k oběma nádržím a ke zčásti dochovaným armaturám. Z ochozu u nádrží je možné kovovým spirálovým schodištěm sestoupit na dno komory, ze kterého pod můstkem ční mohutný betonový hranolový pilíř ukončený širokou krycí deskou, a u kterého sestupují dolů ke dnu komory zbylé části potrubí a armatur. Přístup k oběma nádržím zprostředkovávají otvory prolomené v rohovém místě dotyku obou cisteren; jedná se o dva široké segmentově zaklenuté otvory rámované bosáží vystupující z mírně předstupující parapetní zídky, která dále pokračuje jako završení stěn spodní části šachty komory z neomítaného betonu členěného kvádrováním. Horní část komory je omítaná s bílou barvou omítky barevně kontrastující s šedí neomítaného betonu. Železobetonové ochozy a můstek jsou dlážděny keramickými dlaždicemi s geometrickými a vegetabilními ornamenty a opatřeny kovovým zábradlím s jednoduchým rastrem vertikálních prutů spojených dvěma kovanými pásy a zaobleným madlem. Černý nátěr zábradlí opět působivě kontrastuje s dlažbou i s barvou stěn komory. Komora má rovný strop nesený hranolovými železobetonovými nosníky prolomený obdélným světlíkem vstupujícím na povrch kovovou prosklenou konstrukcí se sedlovým zastřešením. Betonové nádrže jsou zaklenuty systémem křížových kleneb podpíraných 40 (větší nádrž) a 25 (menší nádrž) hranolovými pilíři na hladkých patkách tvaru komolého jehlanu. Rovné dno nádrží je členěno pravoúhle navazujícími odtokovými kanálky. Vodojem je přístupný výše uvedeným úzkým koridorem sevřeným šikmo stoupajícími betonovými postranními tarasy až k lapidárnímu pravoúhlému vstupnímu portálu s vyšší hladkou supraportou ukončenou římsou.