Arnoldova vila

Ve svažitém terénu situovaná jednopatrová budova s vysokým suterénním soklem se základní dispozicí tvořenou vazbou podélného dvoutraktu s příčným jednotraktem. Z jihozápadního čelního průčelí dvoutraktu vystupuje rizalit niky nesoucí v patře terasu s bohatě ornamentálně zdobeným litinovým zábradlím mezi zděnými sloupky završenými římsovými hlavicemi, k jihozápadnímu průčelí příčného křídla přiléhá na zděném suterénu posazená dřevěná prosklená veranda s rámy tvarovanými do geometrického ornamentu, před verandu je předsazen balkon s kovovým zábradlím se střídmým secesním dekorem (geometrizující prvky, florální motivy) nesený masivními betonovými konzolami. V půdorysných rozměrech verandy se na severovýchodním průčelí příčného křídla nachází její zděný přízemní protějšek K severovýchodnímu vstupnímu průčelí vily s patrovým rizalitem v šíři jedné osy, přiléhá dřevěná veranda se vstupem do vily, vstup do verandy je přístupný schodištěm krytým předsazenou stříškou nesenou dřevěným hranolovým sloupkem s profilovanou hlavicí. Ze střechy hlavního křídla vyrůstá hranolová věž z hrázděného cihlového zdiva krytá sedlovou stříškou, jejíž pravoúhlé okenní otvory kryjí žaluziové okenice. Fasády vily jsou členěny předstupujícím soklem a výrazně vystupujícím armováním všech nároží. Střechy jsou sedlové a pultové, kryté pálenou taškou.V interiéru se v přízemí hlavního křídla na severovýchodní straně nachází vstupní hala se schodištním útvarem, na jihozápadě velký salon s nikou v rizalitu, přízemí příčného křídla zaujímají dva pokoje, v patře hlavního křídla je na severovýchodní straně umístěna ložnice a předsíň, na jihozápadě velký salon se vstupem na balkon a v příčném křídle pokoj pro hosty a dvě komory. Stropy místností jsou převážně opatřeny fabiony a štukovými rámy s geometrizujícím a florálním dekorem. Podlahy vstupní haly, verandy a chodeb jsou kryty keramickými dlaždicemi s ornamentálním dekorem. Zárubně a dveře v interiérech zdobí dekor v duchu geometrizující secese a art deco.