arkáda

Areál kláštera dominuje historické části Oseka. Arkáda stojí na vyšší části zásobní zahrádky, v severozápadním koutě, při severní ohradní zdi celého kláštera. Arkáda je s největší pravděpodobností torzem skleníku, jak o tom svědčí boční štítová hladce omítnutá cihelná zeď na její východní straně postavená na severním konci terasní zídky se schodištěm a schodišťový stupeň ležící ve vzdálenosti této boční zdi před ní. Arkáda je postavena z cihelného původně hladce omítnutého zdiva a dnes má zachovány tři stlačené oblouky nesené sloupy kruhového průřezu. Na západní straně, asi půl metru od sloupu, stojí torzo zdi. V koutě mezi ohradní zdí s brankami a schodištěm zásobní zahrádky a ohradní zdí celého kláštera je torzo stavby, z níž zbyla v půdorysu trojúhelníková část klenby.