areál kostela Nejsvětějšího Srdce Páně

Neorientovaný hřbitovní kostel v novorenesančním slohu se nachází při SZ okraji zástavby v sousedství hřbitova, který byl založen později, až v r. 1920. Jednolodní kostel s presbytářem a k západu vystupujícím křídlem sakristie a márnice (v podzemí s kryptou pro uložení zesnulých členů rodiny Obstovy), jsou orientovány k jihojihozápadní straně se samostatnými vchody. Sochařskou a štukatérskou výzdobu interiéru kostela, včetně soch ve venkovním areálu před kostelem provedl sochař Karel Stuchlík z Jičína (socha rolníka před márnicí, socha sv. Armely a sv. Notburgy na pilířích branky oplocení). Areál oplocen kovovým plůtkem se vstupní brankou. Doklad stavby venkovského kostelíka v novorenesančním slohu se zachovaným interiérem secesní výzdoby pojednané ve venkovském prostředí (oltáře, lavice, sochy).