anděl s kartuší, torzo

Rozměry: v. cca 100-110 stanovena odhadem Materiál a technika: kámen (pískovec?) Popis: v nice ve vrcholu pilíře je umístěno torzo figury stojícího andílka přidržujícího u levé nohy, asymetrickou, rokokovou kartuši. Podle ustálené ikonografické tradice byl andílek zobrazen jako malé, nahé dítě s pernatými křidélky. Andělovo tělo bylo zachyceno v tordovitém natočení, s pokrčenou pravou nohou a bylo doplněnou rozměrnou, efektně aranžovanou rouškou. Pozice hlavy a paží není ze zachovaného torza možné určit. Na kartuši je patrný nápis "AVE". na opěráku věže, diagonálně umístěném při epištolní straně jejího průčelí, v bezprostřední blízkosti hlavního vstupu, je umístana stojící figura andílka, zobrazeného dle ustálení ikonografické tradice jako malé, nahé dítě s pernatými křidélky. Anděl před svým tělem u levé nohy přidržuje asymetrickou, rokokovou kartuši. Figura je zachycena v kontrapostu s uvolněnou pravou nohou. Zatím co levou rukou se anděl zlehka opírá o kartuši, pravou se v pokorném gestu dotýká hrudi. Hlava je natočena na pohledově levou strranu a přikloněna k pravému rameni.Původní aranžmá roušky je pozměněno jejím poškozením. Je odůvodněné předpokládat, že se rouška výrazněji uplatňovala nejen u pravé, volné nohy, ale také za andělovým tělem a u levé paže, poškozením detailů byl poněkud pozměněn sochařký výraz díla.