most s výklenkovou kaplí sv. Jana Nepomuckého

Mostek s kapličkou jsou situovány v západní části obce poblíže průjezdné silnice Horní Žďár a Horní Pěna. Mostek přemosťuje místní vodoteč. Svou osou je orientován S – J. Je konstruován jako masivní, jednoobloukový, levošikmý, s křídly, bez zídek. Vyzděn je z lomového neomítaného kamene na maltu vápennou. Délka mostu je nepatrná, šířka naopak velká. Klenba mostu je polokruhová. Barokní výklenková kaplička je postavena v ose na západní straně mostku. Jde o větší obdélnou stavbu, vyrůstající z předsazeného soklu s okosenými rohy. Vlastní hranol kapličky je na všech čtyřech stranách členěn lizénovými rámci s okosenými rohy a je opatřený hladkou zatřenou omítkou, ve vpadlých polích se žlutým vápenným nátěrem, architektonické prvky jsou bílé. Přední strana je prolomena nikou, jejíž otvor je zaklenut polokruhovým obloukem zvýrazněným archivoltou, jehož paty jsou po obou stranách uloženy na krátkých úsecích profilovaných náběžních římsiček. V nice je umístěn podstavec se sochou sv. Jana Nepomuckého.