modlitebna, původně kolna

Drobná modlitebna, spíše modlitební místnost v někdejší kolně, se nachází na-proti vstupu do kostela, bývalé synagogy. Jde o přízemní objekt s pultovou střechou, o sklonu cca 45°. Jeho severní a jižní stěna volně navazuje na přilehlé ohradní zdi. K budově patří ještě z vnějšku přizděné novo-dobé těleso komína ve vnitřním jihozápadním koutu dvorku. Čtvercový komín přesahuje nad okapní hranu střechy již jen cca jeden metr vysokým nástavcem kruhového průřezu. Nad vstupem najdeme ještě slabou plochou stříšku, vykonzolovanou ze zdi. Budova je zděná, omítka je dosud soudržná, materiál zdiva proto nelze s jistotou určit. Stěny, navazující na ohradní zdi, budou však zřejmě kamenné (mimo štítů). Místnost je plochostropá, s omítaným podhledem. Krov je zcela nepřístupný. Přesah střechy u okapní hrany je podložen prostou omítanou římsou, takže dřevěné prvky krovu nejsou vidět. Novodobý komín je vyzděn z bílých vápenocementových režných cihel a doplněn vláknocementovým nástavcem. Exteriér: Prosté fasády jsou hrubě omítnuty. Ze strany dvora je omítka opatřena sytě žlutým nátěrem. Rámování otvorů je v hrubé omítce kontrastně hladké, hladká je rovněž omítka od nadpraží dveří i okna výše navazující. Dveře mají novodobou kovovou tenkostěnnou zárubeň, dveřní křídlo chybí. Rovněž trojdílné okno prozrazuje, že jde o úpravu z 2. pol. 20. stol. Okapový žlab je vyspádován k ulici, zde je též zaústění do již absentujícího svodu. Nad dveřmi pod stříškou je umístěno svítidlo.