sýpka

Sýpka je situována JZ od náměstí, v blízkosti státní dráhy, na S straně hospodářského dvora. Zděná (z lomového kamene, místy z cihel) omítnutá patrová stavba obdélného půdorysu (s patrovým přístavkem na Z straně) je otočena S podélným průčelím k uliční čáře. Stavbu člení obdélná okna s kamenným ostěním a desková profilovaná korunní římsa. Podélná průčelí jsou celkem o pěti osách, štítová o dvou osách. Cihlový Z přístavek, členěný lisénovými rámci a obdélnými okenními otvory s hladkými šambránami, ukončuje zvalbená pultová stříška, krytá bobrovkami. Štíty sýpky s lisénovým rámcem a postranními volutovými křídly vrcholí trojúhelným zakončením s profilovanou římsou, krytou prejzy. Ve štítech vynikají pozůstatky soklů pro čučky či vázy (které chybí). V J průčelí (v první ose ze Z strany) zůstal dochován pravoúhlý portál s ostěním z červeného pískovce a s obdélným světlíkem s ostěním z šedého pískovce s kovanou mřížkou. Sedlovou střechu kryje vlnitý plech. V přízemí je dochována dvoulodní sestava plackových kleneb s pasy svedenými do hranolových pilířů. Při stěnách jsou klenební pasy svedeny do naznačených hranolových pilířů. Předmětem ochrany je sýpka - stavba a příslušný pozemek.