Kristiánův kříž

Na dvou stupních spočívá sokl s vykrojenými rohy, ukončený výžlabkem. Čelní strana soklu nese nápis. Na soklu je postaven první díl podstavce s drobnými bočními volutovými křídly a s reliéfem Bolestné Panny Marie na přední straně. Volutová křídla zdobí reliéfní olistěné stonky s jednoduchými pětilistými květy. První díl podstavce ukončuje profilovaná římsa. Na ní je umístěn druhý díl, ve tvaru komolého hranolu, rovněž završený římsou, na přední straně zdobený reliéfem nástrojů Kristova umučení. Kříž s liliovitě ukončenými rameny je vsazen do nízké patky. Korpus má charakteristiky lidové tvorby. Figura je mírně prohnuta v bocích, partie hrudníku je výrazně modelovaná. Pojednání podstavce a modelace roušky Krista vykazují souvislost s tzv. Váňovým křížem stojícím v Kopřivnici na ul. Záhumenní.