měšťanský dům

Třípatrový objekt, loubí, podsklepený, střecha sedlová, hřeben orientován podélně. Za domem dvůr. Převýšený objekt zachycený na historických fotografiích (o 1 patro převyšoval sousední objekty) byl podle plánů z roku 1984 adaptován a při této příležitosti došlo ke snížení objektu o patro, zároveň byly zdemolovány dvorní objekty. V parteru domu je prodejna a průchod do dvora a následně do Hroznové ulice. V patrech jsou byty. Průčelí směrem do náměstí má v přízemí 3 obdélné arkády se zaoblenými rohy, strop loubí je plochý. Subtilní vysoké sloupy arkád a nároží zdobí plastický pilíř s kvádrováním, ukončený u kordonové římsy jednoduchou hlavicí. Prostor nad arkádami má plastický obrazec obdélníkového tvaru, který ve spodní časti kopíruje zaoblený tvar arkády. Tři okna prvního patra mají průběžnou podokenní římsu a nadokenní římsy podepřené jednoduchými sloupky po stranách okenního otvoru. Nároží 1. patra má nepravidelné bosované kvádrování, ostatní plocha prvního patra je opatřena plochou pásovanou bosáží. Okna větších rozměrů jsou členěna do „T“. Pod okny 2. patra opět probíhá jednoduchá římsa ve střední části vybíhající do nevýrazného rizalitu, který je po stranách podepřen dvojicí konzolek. Nároží patra i rizalitu s pásovou bosáží, po stranách krajních oken širší sloupky s jednoduchou hlavicí. Okna druhého patra jsou užší (o šířku sloupků po stranách) než okna v 1. patře, okna jsou též členěna do „T“. Vysoká atika se třemi obdélnými otvory s vpadlým orámováním s novodobými jednoduchými mřížemi, na nároží uprostřed nad rizalitem jsou zjednodušené sloupy, ukončení atiky profilovanou římsou. Celá fasáda je opatřena monochromním nátěrem v barvě zemitého (pískového) okru. Sedlová střecha je kryta pálenými bobrovkami. Dvůr za domem je bez původní zástavby (zdemolována po roce 1984). Spojením dvorního prostoru se sousedním dvorkem č.o. 13 vznikl prostor zadlážděný novodobou nepravidelnou kamennou dlažbou, který dnes slouží k parkování aut a umožňuje průchod z Hroznové ulice na náměstí (přes úzký průchod č.o. 14).