sousoší Kalvárie na podstavě

Zlidovělá kamenická práce představující Krista na kříži, Marii a Jana Evangelistu. Sousoší je situováno před branou ohradní zdi kostela. Na podložce složené ze tří dopředu vyklenutých schodů spočívá podstavec složený ze soklu, dříku a krycí desky. Sokl podstavce je šířkově komponovaný, dopředu vyklenutý a ukončený profilací. Je zdoben na bocích kvadriloby a vpředu rokajovou kartuší. Vzadu je letopočet: 1797. Na soklu stojí dopředu vyklenutý dřík opřený ze strany volutovými pilastry s festony. Na čelní straně dříku je kartuš s rokajemi a festony. V kartuši je nápis: " Sthe stiL o Wanderer! BetraCht in Iesu CreVtz VnD pein WIe gros seIne LIebe VnD gros seIn Vnsere SVnDen BereVe sie so Wirst aL hIer trost aVCh hVLfe finDen VnD Dort eWIg seLIg seIn " " A:M: " Pod kartuší je feston, pod festonem monogram: " I:G:W: " Krycí deska je profilovaná, vpředu segmentově vzdutá. Na krycí desce spočívá trojdílná podnož sousoší. Uprostřed je báze kříže, na ni dvě hlavičky andílků. Obě boční podnože mají tvar mořské vlny. Kříž je masivní, s břevny ukončenými rozštěpy. Ukřižovaný má hlavu skloněnou vpravo, staticky pojatou roušku a zkřížené nohy. Po Kristově pravici stojí Marie se sepjatýma rukama, natočená mírně ke kříži. Po levici Jan Evangelista s rukama zkříženýma na prsou, natočený frontálně. Velikost postav je podživotní. Celková výška sousoší i s podstavcem je asi 4 m.