fara

Barokně klasicizující budova s mansardovou střechou a vstupem z podélné strany obrácené ke kostelu. Boky přízemní o pěti osách s prostředním portálem a dvěma okenními osami po stranách. (Vzadu nevhodně uprostřed přistavěno závětří a dvě pravá okna zazděná). Štítové strany patrové o třech okenních osách v přízemí a o dvou v patře. Zdi na konci členěny výraznými lesénovými pruhy, podpírající profilované římsy u štítu mohutnější, na straně k silnici bohaté jemné profilace, vzadu zjednodušené při stejně hloubce a rozměrech. Římsa boků přerušena konci trámů vaznic. Okna opatřena kamenným ostěním s uchy v měkce klasicizujících křivkách tradičně barokního tvarování nadpraží. Vstupní portál obdobně tvarován, obohacen pod uchy zakřivenými výběžky kapek se zavěšenými dolů střapci na točitých šňůrách. Dole na soklových výběžcích vryté pole barokně klasicistního tvaru s vybranými nároži. Dvě nadpraží nahoře oddělují světlík. Vrchní klenák uprostřed ozdoben v čele dvouustouplým klenákem. Kamenný sokl po celém obvodu domu.